Status

Frederik Bosch
Geplaatst op: 20/04/2015

Op de late avond van 20 april is onderhoud gepleegd op onze servers. Eerder op de dag is onderzoek gedaan naar het probleem dat zich afgelopen zondag voordeed. Dit probleem is gevonden en 's avonds opgelost.

De oorzaak dient te worden gevonden in de backups die van de machines werd gemaakt. Deze backup processen (zogehete snapshots) worden driemaal dagelijks in gang gezet. Hiermee hebben we de mogelijkheid - mocht er zich een ernstig data probleem voordoen - terug te schakelen naar een staat van eerder die dag. Helaas was het mechanisme te strak afgesteld en zorgde het voor een te zware belasting van de systemen. Op exact de momenten dat een backup werd gemaakt, kwam de server in de problemen. We hebben een aanpassing aan de instellingen gedaan en hiermee zou het probleem verholpen moeten zijn.

Wellicht dat dit de vraag bij u oproept welke backup mechanismes Genkgo heeft ingebouwd. Binnenkort zullen we via een blog een toelichting geven hoe wij het risicobeheer van onze servers hebben ingericht.